Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Misbrugsuddannelse

1. april 2025kl. 9:00 - 15:30

18.500DKK

Baggrund for misbrugsuddannelsen hos Psynaps

Hos Psynaps har vi længe oplevet en stigende efterspørgsel på redskaber til at arbejde med misbrug hos de borgere, som enten har et misbrug eller en dobbeltdiagnose.

Misbrug kan jo opstå af mange ting, men en af de forhold, som ganske sikkert øger misbrug af stoffer og medicin som selvmedicinering af forskellige psykiske symptomer, er det pres, som psykiatrien og det offentlige generelt er under i forhold til ressourcer. Derfor er det mere relevant end nogensinde, at den enkelte medarbejder klædes på til at kunne forstå og arbejde med borgeres misbrugsproblematikker, hvad enten dette er det primære problem eller opstået sekundært som fx selvmedicinering af et underliggende psykisk eller socialt problem.

Oversigt over emnerne på de enkelte kursusdage på misbrugsuddannelsen

Herunder kan du se en oversigt over indholdet på de enkelte dage på misbrugsuddannelsen hos Psynaps

Undervisningsdag 1

Her gennemgås den kognitive adfærdsterapis grundlæggende modeller og begreber.

Undervisningsdag 2

Her ser vi nærmere på misbrug som begreb, gennemgår den kognitive misbrugsmodel og sagsformulering. Vi lærer også mere om, hvilke forskellige muligheder der er for at arbejde tværfagligt med misbrug i systemet såvel terapeutisk som medicinsk og socialt.

Metodetræning 1

Her arbejder vi med stoffet fra de første undervisningsdage og overfører modellerne til kursisternes egne borgersager og arbejdsopgaver.

Undervisningsdag 3 og 4

Her arbejder vi med motivationsredskaber og -afdækning. Vi anvender begreber fra den kognitive adfærdsterapi til at lave en analyse af borgerens motivation for misbruget og for at arbejde med dette.

Metodetræning 2

Her arbejder deltagerne med egne sager i en form, der kombinerer supervision og træning af de nye metoder.

Undervisningsdag 5

Denne dag er der fokus på hjernen og dens funktion. Vi lærer hvad forskellige stoffer og alkohol gør ved hjernens funktion og dermed vores adfærd, tanker og følelser.

Undervisningsdag 6

Her er der fokus på specifikke stoffer, som fylder meget i hverdagen med arbejdet med sårbare borgere. Vi ser fx på hvordan hash, alkohol og benzodiazepiner påvirker hjernen og de signaler, som styrer vores adfærd. Vi ser også på, hvilken betydning det enkelte stof har for tilgangen til borgeren, og hvilke ting man skal være særligt opmærksom på, når en borger misbruger et eller flere specifikke stoffer.

Undervisningsdag 7

På denne dag lærer deltagerne om dobbeltdiagnoser og den betydning, det har i arbejdet med borgere, som har et misbrug, hvis der er en underliggende psykisk problematik. Vi har fokus på, hvordan man fx kan arbejde med angst ved hjælp af kognitive redskaber, således at borgeren tilbydes alternativer til sin selvmedicinering af symptomer. Metoderne kan naturligvis også anvendes på andre borgere end de, som har en dobbeltdiagnose.

Metodetræning 3

Her taler vi om deltagernes egne sager og implementerer de begreber og læringspunkter, som deltagerne har fået på misbrugsuddannelsen hidtil.

Undervisningsdag 8

På denne dag er der fokus på metoder til følelsesregulering inspireret af teknikkerne fra dialektisk adfærdsterapi (DAT). Kursisterne lærer at forstå borgerens behov for følelsesregulering og mangel på alternative strategier til misbruget samt at hjælpe med at udvikle borgeres færdigheder til at regulere følelser på anden vis. Metoderne kan naturligvis også anvendes på andre borgere end de, som har et misbrug.

Metodetræning 4, 5 og 6

Disse metodetræninger afslutter uddannelsen med et fokus på at få gennemgået egne borgersager og opsummere og træne de redskaber, som kursisterne er blevet undervist i undervejs på uddannelsen. Afhængigt af holdets sammensætning vil der også her være mulighed for at tage emner op, som deltagerne ønsker særligt behandlet, men som ikke som udgangspunkt er en del af misbrugsuddannelsen.

Dato

1. april 2025

Øvrige datoer

2025: 2/4. Yderligere datoer følger. Vi tager forbehold for ændringer i datoerne.

Tidspunkt

Kl. 9.00-15.30

Supervisionsdatoer

Datoer følger. Alle dage er fra kl. 9.00 til 12.00. Vi tager forbehold for ændringer i datoerne.

Underviser(e)

Psykologerne Maria Hancock, Maria Schultz Rasmussen, Agnes Arnbjerg og Johnnie Bruus Rasmussen

Pris

18.500 kr.

Tilmeldingsfrist

18. marts 2025

Øvrige oplysninger

Prisen for uddannelsen er 18.500 kr., som du kan betale i rater, hvis du betaler som privatperson, eller du kan vælge at få 500 kr. i rabat, hvis du betaler i én rate. Du kan få early bird rabat på 10% indtil 6 måneder før uddannelsesstart og prisen er da 16.650 kr. Ønsker du at gå til eksamen koster dette 1.500 kr., som betales, når du beslutter, om du vil gå til eksamen.

Tilmeld mig

Vores privatlivspolitik
Tribe Loading Animation Image

Praktisk info

Prisen inkluderer fuld forplejning og undervisningsmateriale til dag 1 og 2, som udleveres ved kursus start. Slides til de øvrige undervisningsdage fremsendes til dig forud for de enkelte kursus dage, så du har mulighed for at printe dem, hvis du ønsker det.

Undervisningen foregår hos Psynaps i Skovsøgade 3a, 4200 Slagelse.

Detaljer

Dato:
1. april 2025
Tidspunkt:
9:00 - 15:30
Pris:
18.500DKK
Begivenhed Kategori:

Sted

Psynaps Slagelse
Skovsøgade 3
Slagelse, 4200 Danmark
+ Google Maps
Telefon
61424719
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Psynaps